Masterclass

Workshop Waacking
festival!

Junadry Leocaria

Workshop Waacking
  • Korzo Theater, Den Haag  

Tijd: 10:00-11:30
Leeftijd: Tieners / Jongeren
Niveau: Beginners / Intermediate
Voertaal: Nederlands
Docenten: Junadry Leocaria

Dance Date is een samenwerking van dé choreografen van de Nederlandse dans en een topselectie van amateurdansers. Voor deze nieuwe editie organiseerde Holland Dance landelijke audities in vijf Nederlandse regio’s. Dit jaar kregen deelnemers de kans samen te werken met o.a. Fang Yu Shen (Scapino Ballet Rotterdam), Samir Calixto, Junadry Leocaria en Lloyd Marengo. Tijdens het Holland Dance Festival gaat de voorstelling in première.

Wil je zelf ook een keer met de choreografen van Dance Date aan de slag? Dat kan! Maak in deze editie kennis met Junadry Leocaria en doe mee met deze waacking workshop. Leocaria begon haar danscarrière bij het multidisciplinaire jongeren theaterdansgezelschap ISH. In 2009 richtte zij samen met zes andere vrouwelijke danseressen uit de urban scene Femme Lethal op: een vrouwelijke dansgroep die elementen uit vogue-ing en waacking combineert met andere dansstijlen.

Waacking is een zeer expressieve dansstijl afkomstig uit Los Angeles en is het leven in geblazen door de onderdrukte homoseksuelen in de jaren ’70. In haar workshop focust Leocaria zich op de drie elementen van waacking: waacking, punking en posing.

Bezoek ook de voorstelling Dance Date tijdens het Holland Dance Festival 2016.

Bekijk hier de voorwaarden die van toepassing zijn op de workshops van Holland Dance