Voorstelling

Holland Dance Serie

International's best

Holland Dance Serie
  • Zuiderstrandtheater, Den Haag  

Geniet van het beste wat de internationale dans te bieden heeft in het Zuiderstrandtheater: vernieuwend, authentiek en verrassend. Boek nu tijdelijk de volledige serie voor slechts € 71,-.

Kaash | Akram Khan
17 maart 2016, 20:00 uur

De Brits-Bengaalse danser en choreograaf Akram Khan (1974) is een van de grootste vertegenwoordigers van de Indiase kathak. Hij wordt als vernieuwer gezien van deze eeuwenoude Noord-Indiase dans. Zijn dans verbindt kracht met souplesse en combineert razendsnel voetenwerk met elastieken torso’s. De contouren en structuren van kathak blijven daarbij herkenbaar in zijn moderne choreografieën. Kaash uit 2002 is Khans eerste groepswerk (vijf dansers), een samenwerking met componist Nitin Sawnhey en beeldend kunstenaar Anish Kapoor.

Krabat | Nationale Ballet van Tsjechië
31 maart of 1 april 2016, 20:00 uur

Het verhaal van Krabat de tovenaarsleerling is gebaseerd op een Servisch sprookje. De voorstelling is donker, dynamisch en visueel overrompelend. Krabat geeft een nieuwe kijk op moderne dans en wordt prachtig omlijst door de betoverende muziek van Zbynek Mateju.

La Curva | Israel Galván
19 juni 2016, 16:00 uur

Choreograaf Israel Galván voert flamenco door tot in het absurde. Galván voert een voorstelling met veel flair en improvisatie op die soms grappig, dan weer over-the-top, maar te allen tijde razendsnel is. De New York Times schreef: “His speed creates many moments of “What just happened?” He seems wonderfully and wittily uninhibited, if also irksomely unedited.”