Educatief Programma

Move! in Escherland

Holland Dance & De Dutch Don't Dance Division

Move! in Escherland
Studio Oostrum
  • Periode: november, begin december 2016 (in overleg)  
Groep 6, 7, 8
vanaf € 225,- per groep

Holland Dance en De Dutch Don’t Dance Division organiseren wederom  een veelzijdig educatief traject rondom de nieuwe spectaculaire kerstvoorstelling Alice in WinterWonderland. Het beroemde verhaal van Lewis Carroll wordt in de wondere wereld van het werk van de Nederlandse graficus M.C. Escher geplaatst. Zeer geschikt voor uw leerlingen van groep 6, 7 of 8.

Move! in Escherland begint in november met een inleiding door choreograaf Rinus Sprong. Daarna volgen de leerlingen drie danslessen waarin ze onder begeleiding van een dansprofessional zelf aan de slag gaan om een dansscène te creëren in het thema Move! in Escherland. De leerlingen dansen op muziek uit de voorstelling en voorzien de scène zelf van kostuums, decor en rekwisieten.

Een juf: “De groepsvorming in de klas heeft door het proces een grote positieve impuls gekregen!”

Presentatie op het podium
Het traject wordt afgesloten met een presentatie op een podium. De leerlingen laten hun dansscène aan elkaar zien. Daarbij is ook een professionele jury aanwezig met afgevaardigden van Holland Dance en De Dutch Don’t Dance Division. Zij geven feedback over onder andere de dansinhoud, presentatie en aankleding. Een meet & greet met professionele dansers staat ook op het programma. Een selecte groep leerlingen krijgt een uitnodiging voor een VIP bezoek aan de voorstelling Alice in a WinterWonderland in de Kerstvakantie. Ze nemen een kijkje achter de schermen in het theater en ontmoeten dansers uit de voorstelling in kostuum. Eerdere edities van dit winterproject leverden mooie reacties op:

Een docent van een SBO school: “Ieder kind kan hier voor zichzelf iets uithalen, we zien kinderen dingen doen die we niet eerder voor mogelijk hebben gehouden.”
 

Duur van het project
Het project Move! in Escherland loopt tussen begin november (inleiding en workshops - in overleg in te plannen) en 8 december (de dag van de finale).