Workshop

Holland Dance Bootcamp 2016

Holland Dance Bootcamp 2016
  • Korzo Theater, Den Haag  

Holland Dance Bootcamp

De Holland Dance Bootcamp van 2016 zit er inmiddels weer op, maar ook in augustus 2017 vindt weer een Bootcamp plaats! Op dit moment wordt nog hard gewerkt aan de samenstelling van het programma. Zodra het programma rond is, wordt de informatie op onze website geplaatst.

Op de hoogte blijven? Meld je dan nu aan voor onze Bootcamp / Dance Date nieuwsbrief en hoor het als eerste wanneer het programma voor de Bootcamp van 2017 bekend is!

Meld je hier aan voor de Bootcamp / Dance Date nieuwsbrief

Informatie Bootcamp 2016

Holland Dance Bootcamp is een intensief trainingsweekend voor ambitieuze amateurdansers die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging. Jouw danservaring staat tijdens de Bootcamp centraal: je staat onder de hoede van gerenommeerde danscoaches en dansdocenten die er alles aan zullen doen om je skills een niveau hoger te tillen. Bereid je voor op een paar te gekke en onvergetelijke dagen vol dans!

Voordat de Holland Dance Bootcamp begint stuur jij een video van jouw solo naar de coaches van de bootcamp. Samen kijken zij naar jouw danservaring en jouw verbeterpunten. De coaches bepalen welke coach jou tijdens de bootcamp het beste kan helpen én op welke onderdelen: je gaat of je solo uitwerken, je techniek verbeteren of je wordt aan een andere danser gekoppeld om jouw skills te verbeteren.

Je werkt samen met je coach tijdens het weekend aan een korte choreografie die tijdens de openbare presentatie op zondagavond wordt gepresenteerd. De coaches dit jaar zijn: Min Hee Bervoets (modern), Michel Froget (jazz), Sinerjey (urban) en Koen & Roemjana (latin). 

Naast dit verdiepende blok krijg je ook lessen van twee andere coaches en volg je losse lessen, van het stoere urban tot het veeleisende klassieke ballet. Je krijgt les van diverse docenten en komt daardoor in aanraking met verschillende stijlen. De docenten dit jaar zijn: Els Smekens, winnares So You Think You Can Dance (Modern Lyrical), Eleonore van Lookeren (Ballet), Margreet Zijlstra (Yoga), Yolanda Hoefnagel (Melt Pilates). Lees hier meer over de danslessen en de docenten.

Voor wie?

Bootcamp is voor fanatieke amateurdansers van veertien jaar of ouder en we moedigen dansers met verschillende achtergronden aan om zich aan te melden (ook zeer geschikt voor dansers die een vooropleiding of mbo-dansopleiding doen). Er vindt geen selectieronde plaats om mee te kunnen doen, omdat we juist zo veel mogelijk uiteenlopende dansers bij elkaar willen brengen.

Waar vindt de Bootcamp plaats?
In het Korzo Theater, Prinsestraat 42, Den Haag

Wat zijn de tijden van de Bootcamp?
Vrijdag 26 augustus: 18.00 – 22.30 uur  (18:00 uur inloop, 18:45 uur start)
Zaterdag 27 augustus: 09.00 – 22.30 uur (Korzo gaat om 8:00 uur open)
Zondag 28 augustus: 09.00 – 21.00 uur (Korzo gaat om 8:00 uur open) 

Hoe ziet het programma eruit?
De Holland Dance Bootcamp ziet er voor iedereen anders uit, daarom plaatsen wij geen rooster online. Verwacht een weekend vol met verschillende lessen, genoeg tijd met je coach om de verdieping in te gaan en aan jouw verbeterpunten te werken. Tijdens het weekend ga je ook met jouw coach en de dansers uit jouw groep aan een choreografie werken. Als afsluiting presenteer je deze choreografie met jouw groep en eventueel ook je eigen solo of iets anders waar je aan hebt gewerkt tijdens het verdiepingsblok.

Binnenkort volgen de namen van de docenten die de lessen verzorgen. 

Kan ik mijn voorkeur voor een coach opgeven?
Je kunt op het inschrijfformulier de naam van de coach aangeven waarvan jij denkt dat hij je verder kan helpen, maar de coaches bepalen samen uiteindelijk bij wie je terecht komt. Hier wordt ook gekeken naar vorige jaren, indien je al een keer eerder mee hebt gedaan.

Waarom moet ik een filmpje van een solo sturen?
Dit is om een goede indruk te krijgen van jou en je dans- en maakskills, zodat we op voorhand al een goede indeling kunnen maken. Het kan zijn dat je deze solo gaat uitwerken tijdens het weekend, maar dit kan ook een aangepaste solo zijn of misschien werk je uiteindelijk helemaal niet verder aan jouw solo. 

Hoeveel mensen kunnen er aan de Bootcamp mee doen?
Er kunnen maximaal 64 mensen mee doen, dus gemiddeld zit je met 16 dansers bij één coach, zodat je genoeg persoonlijke aandacht krijgt. 

Hoe schrijf ik me in en wat moet ik daar voor doen?
Via de betaallink hierboven rechts kies ik uit de twee opties: met eten of zonder eten. Je betaalt het kaartje voor de Bootcamp en daarna ontvang je een mail met een link naar het inschrijfformulier. Hier vul je al jouw gegevens, danservaring, verbeterpunten et cetera in. Via dit inschrijfformulier kun je ook het filmpje van jouw solo en je dans-CV uploaden. 

Ik heb voor het eten betaald, wat krijg ik daar allemaal voor?
We zorgen dat er in de ochtend een croissantje, yoghurt, fruit, cruesli, melk, jus d’orange, koffie en thee klaar staat in de keuken. Korzo gaat om 8:00 open. Voor de lunch op zaterdag en zondag staan er lunchpakketjes met broodjes klaar in de keuken. Diner wordt verzorgd op zaterdag en zondag: er zal een buffet klaar staan rekening houdend met alle dieetwensen, die je van te voren bij ons opgeeft.

Zorg dat je zelf hebt gegeten op vrijdagavond!

Kan ik in de buurt overnachten?
Het zijn lange dagen, daarom is er de mogelijkheid om te blijven slapen voor diegene die niet in Den Haag wonen. Voor € 25,- per persoon per nacht (exclusief €3,30 toeristenbelasting), kan er een bed gereserveerd worden in het KingKool hostel in Den Haag. (normaal €30,- per nacht). Dit hostel is gelegen op vijf minuten lopen van het Korzo Theater, op de Prinsegracht 51. (http://www.kingkool.nl/contact)

De ‘Deluxe Bootcamp dorm’ voor 16 personen is speciaal voor Bootcampers gereserveerd en is ideaal als je alleen of met z’n tweeën komt. Deze kamer biedt je een beetje privacy maar ook de gezelligheid om met de andere Bootcampers te slapen. Let op: boeken voor de ‘Deluxe Bootcamp dorm’ gaat via het KingKool hostel (info@kingkool.nl) o.v.v. Holland Dance Bootcamp en is mogelijk zolang de voorraad strekt! 

Ik wil wel blijven slapen, maar met mijn vrienden op een eigen kamer, kan dat?
Stel dat je niet op de ‘Deluxe Bootcamp dorm’ wilt slapen, maar op een privékamer of met je vrienden op een drie-, vier-, vijf- of zespersoonskamer, stuur dan een mailtje naar: info@kingkool.nl en reserveer een kamer o.v.v. Holland Dance Bootcamp, je ontvangt 5% korting op de kamer. Hier gelden uiteraard wel andere prijzen voor dan de ‘Deluxe Bootcamp dorm’

Hoe laat is de presentatie op zondagavond?
19:00 - 20:30 uur 

Hoeveel mensen mag ik uitnodigen voor de openbare presentatie op zondagavond?
Iedereen mag twee mensen uitnodigen voor de openbare presentatie.

Meer info?

Je kunt contact opnemen met Annelieke via annelieke@holland-dance.com

Bekijk hier de voorwaarden die van toepassing zijn op de workshops van Holland Dance