Workshop

Proefles: DanceAble

Proefles: DanceAble
  • ICOONtheater, Amersfoort  
  • Holland Dance Studio, Den Haag  

Dans is voor iedereen! Daarom organiseert Holland Dance dit voorjaar een nieuwe DanceAble cursus: een inclusiedanscursus voor mensen met én zonder fysieke beperking. Iedereen danst volgens zijn eigen mogelijkheden en de combinatie van mensen met en zonder beperking leidt tot een bijzonder nieuw contact. Met dans en met elkaar.

Wat is inclusiedans?
Inclusiedans is een dansvorm waarbij dansers met én zonder fysieke beperking samen dansen. Iedereen danst volgens zijn eigen mogelijkheden en de combinatie van mensen met en zonder beperking leidt tot een bijzonder nieuw contact. Met dans en met elkaar. Bij de DanceAble cursus verwelkomen we mensen met én zonder (fysieke) beperking. 

Inhoud DanceAble cursus
Gedurende zes lessen ga je aan de slag met professionele dansdocenten van Holland Dance. Elke les begint met een goede warming-up. Vervolgens doe je improvisatieoefeningen en werk je aan de hand van moderne dans aan je danstechnische vaardigheden. Elke les werk je samen met de andere deelnemers aan creatieve opdrachten. De eerste les van de cursus is een proefles.

Voor wie?
De cursus is geschikt voor iedereen van alle leeftijden. We verwelkomen mensen met en zonder (fysieke) beperking. Er worden geen eisen gesteld aan niveau, alleen een goede dosis energie, optimisme en nieuwsgierigheid om iets nieuws te ontdekken. We zijn op zoek naar enthousiaste mensen in Den Haag én Amersfoort die in zijn voor inspirerend dansplezier! 

Meld je aan voor de gratis proefles
De gratis proeflessen zijn voor iedereen toegankelijk, ervaring is niet nodig! Om deel te kunnen nemen aan de proefles, koop je een gratis kaartje via de knop ‘koop tickets’ rechtsboven.

Vragen?
Indien je vragen hebt kun je terecht bij Joanne ter Veen.
E-mail: joanne@holland-dance.com
Telefoon: 070 - 361 61 42

Holland Dance en inclusiedans
Holland Dance is al meerdere jaren actief op het gebied van inclusiedans. In het najaar van 2014 werd de eerste DanceAble cursus georganiseerd. Dit initiatief ontstond na een geslaagd pilotproject tijdens het Holland Dance Festival 2014. Het project en de eindpresentatie maakten bij deelnemers en publiek een blijvende positieve indruk. In november 2015 organiseerde Holland Dance het driedaagse evenement DanceAble, bestaande uit diverse voorstellingen en een symposium, waarbij het doel was inclusiedans in Nederland op de kaart te zetten. 

Bekijk hier de voorwaarden die van toepassing zijn op de workshops van Holland Dance