Voorstelling

Conny Janssen Danst!
festival!

Conny Janssen Danst!
Raymond de Vries
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
Leo van Velzen
  • , , Korzo Theater, Den Haag  
  • * uitverkocht

Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar voor vanavond (25 februari), wees er snel bij.

Meer Ruis

Met studenten van Codarts Rotterdam en Tanzakademie Zürich (Zwitserland)

Ongepolijst, onverschrokken en ontwapenend trekken de jongeren het festival theater in, ieder met dezelfde droom: als danser uitstijgen boven de ruis van alledag. MEER RUIS gaat de confrontatie aan tussen de krachtige eigen danstaal van Conny Janssen en de rauwe energie van een nieuwe generatie jonge, ongepolijste dansers. MEER RUIS is een dynamische, energieke en ontroerende voorstelling, waarin geen tijd is voor achteruitkijken. Het leven ligt voor je, spring de wereld in.

In 2009 zetten negen jonge dansstudenten van de Rotterdamse dansacademie Codarts onder leiding van choreografe Conny Janssen hun eerste stappen in de professionele danswereld. De samenwerking met Codarts Rotterdam krijgt in 2012 een vervolg met MEER RUIS. Conny Janssen duikt opnieuw in de wereld van de jongeren en probeert hun verhaal te ontrafelen.

Ze selecteert voor deze voorstelling tien jonge, eigenzinnige dansers die met elkaar een spannende afspiegeling van de maatschappij vormen. MEER RUIS combineert de krachtige eigen danstaal van Conny Janssen met de rauwe energie van een nieuwe generatie dansers. De muziek wordt live uitgevoerd door Music Matters Award winnaar Ming’s Pretty Heroes.

MEER RUIS is een samenwerking tussen Holland Dance Festival, Conny Janssen Danst, Codarts Rotterdam en STEPS Festival. De voorstelling gaat op tournee door Nederland en Zwitserland.

Het Parool (in 2009 over RUIS)
“Deze dansers zijn jong, maar de vonken –en lol- spatten er van af. Was de nieuwe speelfilm Fame maar half zo rouw en levendig.”

Volkskrant (in 2009 over RUIS)
“Geen gepolijste vertoning, maar stampen en stoten. Swingende mix van disco, klassiek en urban.”

Trouw (in 2009 over RUIS)
“Conny Janssens intuïtieve gevoelsdans past hun streetwise urban dance als een handschoen. Of is het andersom? Dit is dans van nu.”