Workshop

Dance Date

Dance Date
  • Onbekend,  

Meld je nu aan voor Dance Date en wie weet sta jij tijdens het Holland Dance Festival 2018 op het podium!

Is dansen je passie? Volg je dansles en ben je een ambitieuze amateurdanser? En wil jij graag een volgende stap willen maken en ervaren hoe het is om op een professioneel podium te staan?

Holland Dance biedt je de unieke kans om tijdens het landelijke project Dance Date met een professionele choreograaf aan een voorstelling te werken en je danservaring te verrijken. Een half jaar lang bereid jij je voor op de première die tijdens het Holland Dance Festival 2018 plaatsvindt. Geef je vandaag nog op voor de audities die najaar 2017 plaatsvinden bij jou in de buurt!

Dans in nieuw werk of ga aan de slag met repetoire van o.a. Ed Wubbe en Jiří Kylián
Word je geselecteerd dan ga je met een topchoreograaf in je eigen regio aan de slag. Dans in nieuw werk van Rutkay Ozpinar (Korzo) en van het Nederlands Dans Theater of dans in repertoire van choreografen zoals Ed Wubbe (Scapino Ballet Rotterdam)Jiří Kylián of van danscollectief 155. In een paar maanden tijd werk je zo naar een voorstelling toe die in premiere gaat tijdens het Holland Dance Festival in februari 2018.

Voor wie?
Tijdens de audities voor Dance Date verwelkomen wij (ver)gevorderde en ambitieuze amateurdansers (vanaf 14 jaar), studenten van de vooropleiding Dans en MBO-studenten Dans.

Auditiedagen najaar 2017
Ook de exacte auditiedata liggen nog niet vast. Wel weten we al dat de audities in vijf regio’s verspreid door heel Nederland en in de periode september /oktober 2017 plaats zullen vinden. Hou daar dus alvast rekening mee! Zodra we de exacte data weten maken we dat natuurlijk direct bekend. In elke regio is er een andere choreograaf die jouw auditie beoordeelt en waarmee je aan het werk gaat.

Geen update missen? Meld je dan nu aan voor onze Dance Date nieuwsbrief!

Aan meerdere audities meedoen?
Het is mogelijk om aan meerdere audities in één regio of in verschillende regio’s mee te doen. Vul dan voor iedere auditie een nieuw formulier in. Let wel: indien je uiteindelijk bij meerdere choreografen wordt aangenomen, beslissen wij bij welke choreograaf/regio je terechtkomt. Het is niet mogelijk om aan verschillende repetities mee te doen.

Kosten
Per auditie vragen wij een bijdrage van €7,50,-. Dit betaal je van te voren, via de betaal- en inschrijflink, die je van ons ontvangt zodra alle auditiedata bekend zijn.

Als je wordt geselecteerd voor Dance Date betaal je €135,- voor het volledige traject. Dit is inclusief de voorbereidende repetities, de workshops tijdens het premièreweekend en de praktische zaken tijdens het premièreweekend zoals catering en overnachtingen. De reiskosten naar de repetitielocaties en Den Haag voor de voorstelling zijn voor eigen rekening.

Inschrijven
De exacte auditiedata voor de verschillende regio’s zijn zoals gezegd nog niet bekend, maar je kunt je wel alvast aanmelden, zodat je er als eerste bij bent zodra de auditiedata bekend worden gemaakt. Je ontvangt dan later van ons de link om je voor een specifieke auditie in de regio naar jouw keuze op te geven en te betalen.

Repetities
De repetities moeten nog worden ingepland, maar houd rekening met ongeveer 8 tot 10 repetitiedagen. Afhankelijk van de beschikbaarheid van de choreografen zullen deze plaatsvinden vanaf november 2017 t/m januari 2018 in de avonden en/of weekenden.

De repetities vinden plaats in de stad of regio waar je auditie hebt gedaan.

Voorstellingen
De Dance Date voorstelling gaat in première tijdens het Holland Dance Festival in Den Haag in het weekend van 9 t/m 11 februari 2018. Wij zorgen voor overnachting, catering en workshops gedurende het première weekend. Houd er rekening mee dat je vrijdag 9 februari al op tijd in het theater moet zijn.

Mogelijk zijn losse Dance Date voorstellingen ook na het Holland Dance Festival nog te zien op verschillende locaties  in Nederland. Over deze opties wordt iedereen natuurlijk tijdig geïnformeerd!

Vragen?
Heb je vragen over Dance Date? Neem dan contact op met Annelieke Plugge via annelieke@holland-dance.com.