Workshop

Workshop Brenda Angiel Aerial Dance Company

Workshop Brenda Angiel Aerial Dance Company
Courtesy van het gezelschap
  • Lucent Danstheater, Den Haag  
  • Lucent Danstheater, Den Haag  
  • * niet meer beschikbaar

Stel je voor dat je benen sneller dan snel hoog in de lucht kunt haken, je na een sprong blijft zweven, of dat je je ocho’s draait terwijl je samen horizontaal door de ruimte beweegt.

In 8cho, de nieuwe voorstelling van de Argentijnse choreografe Brenda Angiel, lijkt álles mogelijk. Haar Aerial Dance Company uit Buenos Aires zorgde al eerder voor een hit in het Lucent Danstheater. De groep is nu exclusief voor Nederland terug in Den Haag met een productie waarin Angiel de Argentijnse tango combineert met haar specialisme: moderne dans, uitgevoerd in de lucht. Door haar dansers te laten bewegen aan touwen en elastieken koorden, creëert de Argentijnse een nieuwe ruimtelijkheid en een schat aan mogelijkheden, waarmee ze de passen, nostalgie en sensualiteit van de tango in een verrassend perspectief plaats. 8cho wordt live begeleid door zeven tangomusici en een zanger.

Ter gelegenheid van deze spectaculaire voorstelling biedt Holland Dance twee workshops aan, waarin de stijl en techniek van Brenda Angiel centraal staan. Het wordt een les op toneel tussen het decor van de voorstelling, waarbij we ook echt de lucht in gaan! Durf jij het aan?