Voorstelling

STREB Extreme Action Company
festival!

STREB Extreme Action Company
  • , Atrium (Stadhuis Den Haag), Den Haag  
  • Atrium (Stadhuis Den Haag), Den Haag  
  • Atrium (Stadhuis Den Haag), Den Haag  
  • * uitverkocht

FORCES

Het fenomenale Amerikaanse gezelschap STREB Extreme Action veroverde al vele harten in zijn thuisstad New York. Nog voordat de groep op het London 2012 Festival gepresenteerd wordt, maakt ze een tussenstop in Nederland voor het Holland Dance Festival.

STREB verweeft de disciplines van dans, atletiek, boksen, rodeo, circus- en Hollywood stuntwerk met elkaar. Het resultaat is een stekelig, muscle-and-motion vocabulaire dat pure beweging combineert met strikte precisie in de uitoefening.

Choreografe Elizabeth Streb gebruikt de repetitieruimte als een laboratorium voor het testen van wetenschappelijke principes op het lichaam. Dit leidt tot spectaculaire bewegingen, waarbij haar dansers extreme snelheden bereiken, een ongekend spel met de zwaartekracht aangaan en risico- volle routines uitvoeren. Een mix van pure topsport, dans en natuurkundige experimenten met een grote dosis theatraliteit, durf en virtuositeit. Dat maakt Strebs nieuwste voorstelling Forces tot een ware must! Ga het zien in het Atrium, Stadhuis Den Haag.

"Streb’s unique movement art – kin to sport, circus, physics experiment, and hard labor-- has reached a peak of theatricality and dare-all virtuosity.” Deborah Jowitt, Village Voice

Geniet van een ultieme avond uit tijdens het grootste internationale dansfestival van Nederland, het Holland Dance Festival in Den Haag. KRAS.NL heeft drie spectaculaire dansarrangementen samengesteld inclusief een overnachting in het 4-sterren hotel Mercure Den Haag Central, ontbijtbuffet en entree voor de gekozen voorstelling. Het hotelarrangement voor STREB Extreme Action Company kost 79 euro.  Kijk hier voor meer informatie!