Voorstelling

DudaPaiva Company Mauricio Oliveira & Siameses
festival!

DudaPaiva Company Mauricio Oliveira & Siameses
  • , Korzo Theater, Den Haag  

Screaming Object

Screaming Object is een expressieve voorstelling van dans en objecttheater. De inmiddels in Nederland omarmde theatermaker Paiva ontwierp maskers die het lichaam van de danser bedekken. Tijdens het bewegen veranderen de vormen voortdurend; de maskers zijn een metafoor voor de zelfbeelden die mensen bij zich dragen. Als een schreeuwende uitvergroting van het onderbewuste worden ze door de dansers aan de oppervlakte gebracht.

Met ingenieuze dans van Oliveira komen de sculpturen van Paiva waarlijk tot leven en dringen zich bij het publiek naar binnen. De perfecte symbiose tussen spel en dans geven een confronterende, maar ook poëtische blik op de warboel van emoties van het moderne bestaan.

Duda Paiva en Mauricio de Oliveira kennen elkaar al sinds hun jeugd in Brazilie, waar ze samen hun eerste bepalende stappen in de dans zetten. In de jaren negentig verruilen ze beiden Brazilie voor Europa. Na jaren kruisen hun wegen weer en werken zij samen aan het project Screaming Object waarin de kracht van hun gezamenlijke talenten nieuwe hoogten bereikt. In 2011 ontvangt Duda Paiva het Prins Bernhard Cultuurfonds Theater Stipendium vanwege zijn unieke stem in het theaterlandschap.