Masterclass

Masterclass Meryl Tankard
festival!

Masterclass Meryl Tankard
Voorstellingsfoto. Foto Regis Lansac
  • Theater aan het Spui, Den Haag  

Meryl Tankard is geïnteresseerd in "waarom bewegen wij” en "wat beweegt ons". De masterclass onderzoekt het begrip '’wat beweegt jou" waarbij gebruik wordt gemaakt van improvisatietechnieken om alles en iedereen in dans om te zetten. Ze zal ook bewegingsmateriaal van haar eerdere oeuvre aanleren.

Docent Meryl Tankard
Meryl Tankard begon haar carrière als klassieke danseres bij The Australian Ballet. Na de ontdekking van Pina Bausch eind jaren ‘70 trad zij in dienst bij het Wuppertaler Tanztheater en werd al snel één van de toonaangevende dansers van het gezelschap, met rollen in onder andere Café Muller, Kontakthof, Arien en 1980. 
Meryl keerde in 1999 terug naar Australië met de wens om haar eigen werk te ontwikkelen en richtte haar eigen gezelschap op in Canberra. Sinds 2000 heeft Meryl gewerkt als freelance kunstenaar en heeft nieuw werk gecreëerd voor vooraanstaande dansgezelschappen als het Lyon Ballet, Netherlands Dance Theatre en The Australian Ballet. Ze choreografeert voor film, TV, opera en heeft gewerkt met Andrew Lloyd Webber op West End en Disney op Broadway.