Masterclass

Masterclass BalletBoyz
festival!

Masterclass BalletBoyz
Voorstellingsfoto. Foto Hugo Glendinning
Leon Poulton
Matthew Rees
  • Theater aan het Spui, Den Haag  
  • * niet meer beschikbaar

Na  een warming up leren de deelnemers repertoire aan van het recente werk van de Ballet Boyz. Het accent ligt hierbij  op momentum, dynamics and contact work, met als doel uitdagingen in beweging aan te durven gaan. Het collectief BalletBoyz zet nadrukkelijk mannelijke dansers in de schijnwerpers  en is sinds hun oprichting in 2001 uitgegroeid tot een originele, eigengereide en innovatieve kracht  in de moderne dans.

Docenten
Leon Poulton studeerde af bij Laban in 2009 met de hoogste onderscheiding. Hij heeft opgetreden in het zomer programma van ROH2 met Will Tuckett. Zijn aantreden bij BalletBoyz maakte de cirkel rond omdat hij, als middelbare schoolleerling in Essex, begon met dansen in workshops van Nunn en Trevitt, oprichters van ballet Boyz.  Leon trad ook op in de BalletBoyz Productie: The Rite of Spring voor BBC3.

Matthew komt uit Hythe in Kent en is uniek binnen de BalletBoyz omdat hij geen dansopleiding heeft gevolgd. Hij kwam in aanraking met dans op Brockhill Park School en voordat hij werd aangenomen bij BalletBoyz werkte hij met talrijke jeugddansgroepen in Kent naast het touren door het Verenigd Koninkrijk in 2009 in een Without Walls Commission. Als hij niet was geselecteerd voor het dansgezelschap, zou hij zich hebben aangemeld voor Koninklijke Marine.