Fonds Internationale Dans (FIND)

Meer dans in Den Haag

De opening van Amare is voor Jan Zoet, algemeen directeur en Samuel Wuersten, algemeen en artistiek directeur van het Holland Dance Festival een goede  aanleiding om het Fonds Internationale Dans (FIND) op te richten. FIND heeft als doel spraakmakende internationale dansproducties in Amare mogelijk te maken en Den Haag als de dansstad van Nederland verder te profileren.

De middelen voor FIND komen uit de budgetten van Amare en het Holland Dance Festival aangevuld met bijdragen van sponsor en donateurs. Dankzij dit garantiefonds wordt het mogelijk grotere en vaak multidisciplinaire spraakmakende dansproducties in Amare te laten zien, dan voor de instellingen individueel mogelijk zou zijn. Hierbij kan je denken aan internationale producties waar behalve dans ook live muziek of audiovisueel een rol speelt. Per seizoen kiest de programmaraad van FIND voor vijf verschillende producties. In deze programmaraad is naast Amare en Holland Dance Festival ook het Nederlands Dans Theater vertegenwoordigd.

Jan Zoet: “Amare krijgt het mooiste danstheater van Nederland. En Den Haag houdt van dans. FIND maakt het mogelijk om samen met onze partners meer en grotere internationale producties in Amare te laten zien en ons danspubliek hiermee in aanraking te brengen.”

Samuel Wuersten: “Wij verheugen ons op deze bijzondere samenwerking. Het zichtbaar maken van internationale dans in dit prachtige nieuwe theater is een grote uitdaging. Samen sterker is de kern van het verhaal en maakt het mogelijk.”

Met FIND bundelen Haagse dansinstellingen hun krachten om dansproducties naar Den Haag te halen, die anders aan ons land voorbij zouden gaan. Vanuit Amare nemen zakelijk directeur Leontien Wiering en hoofd programma Geesje Prins zitting in de programmaraad, vanuit het Nederlands Dans Theater artistiek directeur Emily Molnar en vanuit Holland Dance Festival, artistiek en algemeen directeur Samuel Wuersten.